Welke internetaanbieder past het beste bij mij?

0


Internet lijkt iets simpels, maar wanneer je een aanbieder moet kiezen besef je hoeveel verschillende keuzes er zijn. In Nederland zijn er meer dan tien aanbieders, zoals: T-Mobile, KPN, Caiway, Tele2, Ziggo, Telfort, etc.

De verschillende providers concurreren niet alleen op gebied van internet, maar ook op aanbod van televisiezenders en digitale televisie. Vaak kan je gebruik maken van pakketen met daarin telefonie, internet en televisie. De concurrentie gaat dus veel verder dan alleen verschillen in prijs.

Voor iedereen is het goed om te kijken je huidige internetaanbieder nog wel het beste bij je past. Ben je verhuisd of is je internetgebruik veranderd? Zet alles dan nog eens goed op een rijtje, want het kan zijn dat jij al jaren te veel betaald.

Welke internetaanbieder het beste is voor jou? Dat hangt onder andere af van hoeveel internet je verbruikt, maar ook in welk gebied je woont. De ene aanbieder heeft namelijk een betere kwaliteit in bepaalde provincies dan in andere provincies. Het kijken naar de kwaliteit van het internet voordat je een provider kiest is erg belangrijk. Vraag eens aan de buren welke internetaanbieder zij gebruiken.

Het verschil tussen de soorten internet zullen we ook meteen bespreken zodat je straks zelf de beste keuze kunt maken. ADSL is het goedkoopste en minst snelle internet. De kabel is over het algemeen een snellere internetverbinding, maar die is alleen beschikbaar in bepaalde gebieden. Kijk dus eerst even goed of je hier wel voor in aanmerking komt.